Business

Telen met Dry Hydroponics levert zowel een enorme winst in productievolume als een besparing op de productiekosten. Dit komt door het efficiënte gebruik van het teeltoppervlak en de automatisering/vereenvoudiging van de arbeid. Ook wordt er met Dry Hydroponics eenvoudig en betrouwbaar geteeld. De investering in het Dry Hydroponic teeltsysteem kan binnen 2 tot 5 jaar terugverdiend worden.

Toename productievolume

DryHydroponics

Uniek aan het Dry Hydroponics teeltsysteem is de mogelijkheid om de steekmaat tijdens de teelt enkele malen aan te passen zonder de groei te verstoren. Hierdoor neemt het productievolume toe zonder dat er een toename van het teeltoppervlak nodig is.

De groei van het productievolume stopt daar niet. Gewassen groeien namelijk ook sneller met Dry Hydroponics. Dit komt ten eerste door de lichtreflectie van het teeltsysteem. Ten tweede zorgt het ideale microklimaat, rond de bladeren, voor een onverstoorde groei. En ten derde draagt het groeikrachtige wortelgestel daaraan mee. Het groeikrachtige wortelgestel is het resultaat van de maximale beschikbaarheid van water, zuurstof en meststoffen in een stabiele omgeving.

Daarnaast neemt het productievolume toe omdat opeenvolgende teeltcycli eenvoudig en snel op elkaar aansluiten. Door deze combinatie van factoren stijgt het productievolume met 100% tot wel 500%, zonder dat het teeltoppervlak is uitgebreid.

Verhoogde arbeidsproductiviteit

De arbeidsproductiviteit gaat met Dry Hydroponics omhoog omdat alle werkzaamheden op een centrale plek in het bedrijf plaatsvinden. Deze ruimte kan ergonomisch en efficiënt ingericht worden. Goede arbeidsomstandigheden en korte logistieke lijnen staan garant voor een hoge arbeidsproductiviteit zonder dat dit ten koste gaat van de medewerkers.

Voor grote teeltbedrijven is het interessant om de werkzaamheden vergaand te automatiseren. De verwerking van 750.000 producten per manjaar (1750 uur) is haalbaar!

Klant is koning

Dry Hydroponics is geschikt voor alle sla soorten. Romeinse sla bijvoorbeeld, soms een lastige groeier, nu eenvoudig teelbaar. Dit geldt ook voor nieuwe sla varianten zoals Multicolors (verschillende sla soorten in één pot), Salanova, Multileaves en Easyleaves. Moeten er verschillende producten geteeld worden? Dan is dat met Dry Hydroponics geen probleem. Eenvoudig kunnen verschillende gewassen na elkaar en naast elkaar geteeld worden.

Flowpacken? Mixen van soorten in een verpakking? Met wortels als “living lettuce” oogsten? Koelen voor de oogst? Alles behoort tot de mogelijkheden van het flexibele Dry Hydroponics teeltsysteem. Omdat alle werkzaamheden centraal plaats vinden, kan er eenvoudig klant specifiek verpakt worden. Met Dry Hydroponics is niet alleen over de kosten nagedacht, maar ook aan de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan duurzame producten die dat verdienen.

Telen met Dry Hydroponics gaat zo eenvoudig dat er nauwelijks hoeft worden ingegrepen. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar hiermee gaat ook de voedselveiligheid met sprongen vooruit. Daarnaast maakt het telen met Dry Hydroponics duurzaam en staat het garant voor een zekere levering naar uw klanten.